Prvo mesto za Hemijsko – tehnološku školu na Republičkom takmičenju

Hemijsko-tehnološka škola osvojila je prvo mesto iz predmeta Hemijska tehnologija na Republičkom takmičenju, ova nagrada priznanje je da je ova škola iz oblasti hemije najbolja u Srbiji. Od ukupnog broja učesnika , čak 4 učenika ove škole osvojilo je medalje.
Od ukupno 250 učenika koji su učestvovali na Republičkom takmičenju  iz područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo kao i tekstilstvo i kožarstvo, učenici Hemijsko – tehnološke škole osvojili su čak 4 medalje. Po rečima nagrađenih učenika konkurencija je bila jaka, ali se ipak priprema i rad uz podršku i pomoć mentora isplatio. Osim što su pokazali znanje, kako kažu đaci, lepo je bilo upoznati i učenike škola širom Srbije sa kojima dele slična interesovanja.
Zaposleni ove školske ustanove zajedno sa učenicima veoma su zadovoljni ostvarenim rezultatima,a kako navode iz škole, pokazali su, ali i dokazali kvalitet i znanje koje neguje Hemijsko – tehnološka škola.
Hemijsko – tehnološka škola bila je domaćin dva Republička takmičenja iz područja rada hemija, nemetali i grafičarstvo kao i tekstilstvo i kožarstvo. Za neke od nagrađenih učenika ovo je bio prvi put da učestvuju na takmičenju, a kako kažu ovo je samo početak.