Prvi uspesi Centra za vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici

U subotičkoj Opštoj bolnici nedavno je počeo sa radom Centar za vantelesnu oplodnju, a nedavno su potvrđene i prve trudnoće, dok je kod tri pacijenktinje urađen proces zamrzavanja embriona.

Centar za vantelesnu oplodnju u Opštoj bolnici Subotica jedan je od 7 državnih centara za vantelesnu oplodnju u našoj zemlji. U subotičkom Centru, ekipu embriologa čine biolog Alfred Knivald, pionir na polju reprodukcijske biologije i Katarina Mitrović, vrhunski mladi embriolog sa svim sertifikatima u Srbiji i u svetu, ističe prim. dr Aleksandar Radulović, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista steriliteta i fertiliteta, Upravnik službe za ginekologiju i akušerstvo u Opštoj bolnici i načelnik Centra za vantelesnu oplodnju.

Centar za vantelesnu oplodnju u Subotici jedan je od najsavremenijih, uradjen po svim Evropskim standardima, i prostire se na 375 kvadrata. Centar za vantelesnu oplodnju značajan je ne samo za Grad Suboticu i Okrug, već za sve građane Srbije koji na ovaj način mogu da reše probleme neplodnosti i dođu do željene dece, ističe dr Radulović.

Nakon 13 godina, stvoreni su svi uslovi za otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju,a za adaptaciju objekta i nabavku opreme izdvojeno je oko 300.000 evra.