четвртак , 21 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Prvi put ove godine eUpis u srednje škole

Prvi put ove godine eUpis u srednje škole

Po prvi put ove godine upis đaka u srednje škole biće omogućen i elektronskim putem. Roditelji i učenici će 8. i 9. jula preko portala eUprava, bez odlaska u školu i bez pribavljanja dokumentacije moći da obave upis u željenu srednju školu.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, kako bi se sveo na minimum rizik od širenja virusa kovid-19, naredne nedelje 8. i 9. jula, će se đaci upisivati u srednju školu elektronskim putem. Po rečima predsednika Aktiva direktora srednjih škola Subotice, Nikole Matkovića, po iskustvu iz prethodnih godina, očekuje se da će liste sa rasporedom po srednjim školama biti objavljene ovog vikenda na sajtu Ministarstva prosvete. Nakon toga, u sredu i četvrtak naredne nedelje, biće organizovan upis đaka u škole.

U slučaju da roditelji uspešno obave upis elektronskim putem, biće obavešteni o tome, a ukoliko se javi bilo kakav problem ili nedoumica, roditelji bi trebalo da se obrate školi koju dete želi da upiše. I pored toga što je omogućen oline upis u srednje škole, za sve one koji nisu u mogućnosti da se na taj način upišu, postoji mogućnost da odu u školu u koje je dete raspoređeno i da takođe bez pribavljanja ijednog dokumenta, tamo obave upis.

Po nalogu Ministarstva prosvete, sve srednje škole su u obavezi da na sajtovima svojih škola istaknu obaveštenje o tome kako će izgledati upis u srednje škole ove godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Crveni krst Subotica odžao je akciju dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Crvenog krsta Subotica, danas je održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u mesnoj zajednici …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *