Prvi gosti u Studentskom odmaralištu na Paliću

Studentsko odmaralište na Paliću ovih dana prima svoje prve goste, a paralelno teku radovi na izgradnji i rekonstrukciji druge faze ovog odmarališta za koje je Ministarstvo prosvete izdvojilo 3 miliona evra i čiji se završetak očekuje u narednih godinu dana.

Među grupom od oko 170 studenata Ekonomskog fakulteta iz Subotice, Novog Sada i Bujanovca, koja će ovog vikenda boraviti u Studentskom odmaralištu na Paliću, nalaze se i Milana Martinović i Jovana Draganić studentkinje četvrte godine. One su prvi put u ovom odmaralištu za koje kažu da je prevazišlo njihova očekivanja.

Radovi na delu Studentskog odmarališta na Paliću završeni su 2017. godine, ali je odmaralište stavljeno u funkciju prošlog leta, dok je prve goste ovaj objekat primio u septembru prošle godine. Zbog epidemiološke situacije i protivepidemijskih mera, do sada su samo manje grupe studenata boravile o ovom objektu, objašnjava upravnik, Bojan Paštar. Trenutno odmaralište na Paliću može da primi oko 200 ljudi u 3 objekta, pored kojih postoji i restoran.

U toku su i radovi na izgradnji, dogradnji i rekonstrukciji drugog dela Studentskog odmarališta na Paliću koji treba da budu završeni u narednih godinu dana. Za ovu fazu radova Ministarstvo prosvete izdvojilo je 3 miliona evra, a nakon završetka radova Odmaralište će imati i kongresni centar, upravnu zgradu i salu za sport, a ukupan smeštajni kapacitet tada će biti 300 ležajeva.