среда , 28 јула 2021
Naslovna / Društvo / Prvi biciklisti na odmorištu

Prvi biciklisti na odmorištu

Na Šupljaku je u subotu promovisano novootvoreno odmorište za bicikliste koji nudi brojne sadržaje zaljubljenicima u prirodu i vožnju biciklom. Odmorište je otvoreno u okviru projekta “Eco velo tour” koji sprovodi Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

U cilju promovisanja novog odmorišta za bicikliste, organizovana je i biciklistička tura čije je polazište bilo na Paliću, a jedno od stajališta bilo je i novo odmorište za bicikliste na Šupljaku. Biciklisti koji su učestvovali u biciklističkoj turi smatraju da je novo odmorište veoma dobro osmišljeno i da pruža sve što je biciklistima potrebno kada žele da naprave predah od vožnje.

Odmorište za bicikliste na Šupljaku otvoreno je prošle godine u oktobru, a biciklistička tura koja je organizovana u subotu je dovela i prve bicikliste koji su imali priliku da ga koriste. Odmorište nudi više sadržaja biciklistima, kao što su osmatračnice za ptice, sanitarni čvor, mesto za roštilj i kotlić, kao i sigurno mesto za odlaganje prtljaga i bicikala. Pored toga tu su i klupe za odmor i kante za otpatke.

Odmorište za bicikliste na Šupljaku otvoreno je u okviru projekta “Eco velo tour” koje sprovodi Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić u saradnji sa partnerima, a čiji je cilj povezivanje prirodnih dobara kroz povezivanje eko i ciklo turizma u integrativni turistički proizvod. U okviru ovog projekta zamišljene su 3 ture. Projekat se sprovodi od 2017. godine, a završava se u septembru ove godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Donacija zaposlenih u „Idea“ prodavnicama korisnicima Doma „Kolevka“

Zaposleni u 12 “Idea“ prodavnica iz Apatina, Sombora i okoline donirali su prehrambene i kozmetičke …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *