Prvenstvo Srbije u Inline hokeju – turnir Beograd 06.05.2017

Seniorske ekipa HK Spartak je u subotu (06.05.2017.) nastavila sa svojim nastupima u Prvenstvu Srbije u InLine hokeju (hokej na rolerima), u sklopu utakmica drugog ovogodišnjeg turnira (od predviđenih pet), i na njima zabeležila veoma pozitivne rezultate, i to:
 
HK Spartak – RKU Beli orlovi   4:2
HK Spartak – HK Vitez         8:7
HK Spartak – IHK Pirati       3:3  (penalima 4:5)
 
U utakmici koja je otvorila takmičarski dan, Vs ekipa „Beli orlovi“ naši momci su pokazali određenu dozu nervoze i nesigurnosti, te smo se „mučili“ iako smo evidentno u ovom momentu kvalitetnija ekipa, što se i manifestovalo u konačnom rezultatu.
 
U našoj drugoj utakmici, protiv uvek neugodne i iskusne ekipe HK Vitez iz Beograda, posle katastrofalnog starta i prve četvrtine gde je rezultat bio 4:0 za ekipu HK Vitez, došlo je do „buđenja“ subotičkih hokejaša koji su do kraja utakmice uspeli u potpunosti da preokrenu rezultat i zasluženo slave sa 8:7.
 
Poslednja utakmica dana, protiv ekipe IHK Pirati iz Beograda, koji zajedno sa ekipom IHK Partizan važe za izrazite favorite za osvajanje Prvenstva, ekipa HK Spartak je odigrala svoju ubedljivo najbolju utakmicu od samog starta šampionata. Veoma disciplinovanom i požrtvovanom igrom i sjajnim izdanjem nekoliko mladih igrača, na poluvremenu smo vodili sa 2:0, da bi se do kraja utakmica završila nerešenim rezultatom 3:3, i u penal seriji je ekipa iz Beograda odnela pobedu sa 5:4.  Ovakve utakmice i izdanja su upravo ono što najviše treba našoj ekipi, za sticanje iskustva i samopouzdanja, za dalji razvoj i kvalitetne nastupe u zemlji i inostranstvu. Svi momci su dali svoj maksimum, opšti utisak je da smo bili kvalitetniji u ovom meču i da smo zaslužili pobedu, ali je nedostajalo malo sportske sreće i iskustva.
 
Na prvom ovosezonskom turniru, odigranom nedelju dana ranije (29.04.2017.), HK Spartak je zabeležio polovičan uspeh, sa jednim porazom (IHK Partizan 3:10) i sa jednom pobedom (HK Vojvodina 4:1), te u ovom momentu naša ekipa zauzima drugo mesto na tabeli (pogledati link sa sajta Hokejaškog saveza Srbije).
 
Sastav HK Spartak: Vidaković Igor, Velašević Miloš, Kolarić Aleksandar, Šljapić Igor, Šandor Žolt, Zwick Andrej, Brestovac Uroš, Večić Vladimir, Subotić Srđan, Dakić Srđan, Kojić Miloš, Katančić Denis, Lošonci Adam i Futo Damir. Trener: Brestovac Uroš
 
Prvenstvo Srbije za seniore se nastavlja utakmicama trećeg kola u subotu, 20.05.2017., dok narednog vikenda (13.05. i 14.05.) selekcije HK Spartak U12 i U14 imaju svoje turnire u inline hokeju u Beogradu i u Budimpešti.