Protivgradna zaštita

U Subotici ove godine protivgradna zaštita nije dejstvovala ni jednom, a Grad trenutno raspolaže sa više od 90 protivgradnih raketa koje bi trebalo da budu dovoljne za naredni period, procenjuju u Gradskoj upravi. Od ukupno 18 protivgradnih stanica 12 radi jer na ostalih 6 nedostaju strelci.

U nedelju uveče strelci protivgradne zaštite bili su u pripravnosti, ali nije ispaljena ni jedna raketa. Od početka sezone do danas u našem gradu nije dejstvovala protivgradna zaštita ni jednom. Kako je rečeno trenutno je u našem gradu na raspolaganju više od 90 protivgradnih raketa, te za ovu godinu još nije sprovedena javna nabavka jer u ovom trenutnu nema potrebe za to. Od 18 protivgradnih stanica u Subotici trenutno radi samo 12 zbog nedostatka radnika.

Osim problema sa pronalaženjem radnika koji bi obavljali posao strelaca na preostalih 6 protivgradnih stanica u Subotici, višegodišnji problem predstavljaju i oštećenja koja se svake godine javljaju na 5 protivgradnih stanica koje zbog toga nisu u funkciji. Tako Subotica umesto 23 protivgradne stanice na raspolaganju ima samo 18 jer tokom zime nesavesni građani odnose delove sa stanice. Grad iz budžeta svake godine izdvaja novac za popravku stanica kako bi bile funkcionalne.

Tokom 2018. godine u Subotici je ispaljeno 47 protivgradnih raketa.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime