петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Sport / Proteklog vikenda je odigran prvi turnir regionalne ženske lige u hokeju na ledu

Proteklog vikenda je odigran prvi turnir regionalne ženske lige u hokeju na ledu

Proteklog vikenda, u Sarajevu, je odigran prvi turnir regionalne ženske lige u hokeju na ledu, na kojem je učestvovala i odgovarajuća reprezentacija Srbije.

Posle više od deset godina vrednog, stpljivog i napornog rada i treniranja, ženska hokejaška selekcija naše zemlje uspela je da se prepozna i u očima svetske hokejaške federacije, a prethodno je dobila i svu neophodnu podršku svog naciobnalnog saveza, tako da će Beograd, u martu 2022. godine, biti domaćin zvaničnog IHF Svetskog prvenstva treće Divizije/B grupe.

U sklopu priprema za ovaj istorijski nastup u tekućoj sezoni, a u saradnji saveza: Srbije, Hrvatske, Bugarske i Bosne i Hercegovine, formirana je „Svetska divelopment ženska hokejaška liga“, koja će se igrati kroz četiri turnira, u svakoj od država učesnica, i na svakom će se igrati po principu „svako sa svakim“.

Na premijernom kontrolnom turniru, u sklopu, pomenute regionalne ženske lige, reprezentacija Srbije odigrala je tri utakmice, koje je rešila u svoju korist, a uspela je da odradi i dva treninga.

Ono što je za subotičku sportsku javnost od posebnog značaja u celoj ovoj priči jeste da su u dresu reprezentacije Srbije na ovom turniru svoje mesto našle i devojke izHokej kluba „Spartak“: Smiljana Vinčić, Elena Sekulić, Anastasija Benčić, Ana Milodanović, Jovana Popov, Petra Gladić i Hana Sabo Rac, a trener je bio Uroš Brestovac.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Rekordan broj takmičara na 9. „Spartans kupu“ u džudou

Džudo klub „Spartak“, u nedelju, je bio domaćin i organizator tradicionalnog, devetog po redu, međunarodnog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *