Protekli vikend je bio prepun aktivnosti i nastupa hokejaša Spartaka

 
HOLBUS 2017 – 3. Memorijalni međunarodni turnir „Mirko Holbus“, za selekcije U8 i U10, u organizaciji HK Partizan, održan je u subotu i nedelju (04/05.11.2017.) u Beogradu, na kojem je nastupilo ukupno 30 ekipa (u selekciji U8 – 10 ekipa i u selekciji U10 – 20 ekipa) iz 7 država (Austrija, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Mađarska, BiH i Srbija), i na kojem je u 2 dana odigrano ukupno neverovatnih 145 utakmica. Ovo je po kvalitetu ekipa sigurno bio najjači turnir u regionu u poslednjih 10-ak godina. Svoje nastupe na ovom turniru su zabeležili i subotički dečaci nastupajući za HK Spartak, i devojčice koje su na ovom turniru nastupale za ekipu Girls Serbia (kombinovani sastav sa devojčicama iz SU, NS i BG).
 
Selekcija U8 je na turniru zauzela 8. mesto u ukupnom plasmanu, sa skorom od 2 pobede i 7 poraza, što u ovom momentu predstavlja i realni domet ove ekipe. Ono što „raduje“ jeste činjenica da postoji dosta prostora za napredak, koji će naročito dođi do izražaja čim u Subotici bude postavljena ledena ploča na Gradskom klizalištu i kada svakodnevni trenažni procesi budu sprovođeni u tom ambijentu. Dečaci su dali svoj trenutni maksimum, a zalaganje i borbenost su bili fenomenalni.
 
Selekcija U10 je napravila najveće iznenađenje na celom turniru, što je bio opšti utisak svih prisutnih navijača, trenera, organizatora… Iako je u ukupnom plasmanu zauzeto „samo“ 6. mesto (od 20 ekipa), ono što je zadivilo sve ljubitelje hokeja jeste neverovatna borbenost i zrelost subotičkih dečaka, koji su ovim elementima nadomestili činjenicu da i dalje većinu treninga obavljaju na „suvom“ (jedino naš klub i ekipa iz Sarajeva trenutno nemaju led). Iza HK Spartak u ovoj konkurenciji su ostale bukvalno institucije hokeja u regionu, kakve su HK Olimpija iz Ljubljane (čiji trener je bio Jure Vnuk, jedan od najboljih igrača Slovenije u poslednjih 20 godina), HDD Bled iz Slovenije (čiji vođa ekipe je bio Grozdi Hiti, jedna od najvećih legendi hokeja u staroj Jugoslaviji), zatim HK Medvešćak iz Zagreba (čiji seniori trenutno igraju u EBEL-u, a prethodne 3 sezone su igrali ruski KHL), zatim uvek neugodni HK Mladost iz Zagreba, pa KMH iz Budimpešte (koji je podržan od strane kanadskog hokejaškog saveza), zatim domaćin, beogradski HK Partizan (koji je ove sezone raspustio seniore i maksimalno se posvetio radu sa mlađim kategorijama)… Zaista smo ponosni na podatak sa ovog turnira, da se Spartak u mečevima sa direktnim rivalima sam izborio za ovaj plasman pobedom nad HK Medvešćak A (2:0) i nerešenim rezultatom sa HK Olimpija (1:1). Kao trećeplasirani u svojoj grupi, iza neprikosnovenih Austrijanaca i ekipe MAC A, u utakmici sa trećeplasiranim MAC B iz druge grupe za 5/6 mesto u ukupnom plasmanu, doživeli smo pomalo nesrećan poraz rezultatom 1:2. Osvajači turnira u selekciji U8 su bili HK Olimpija Ljubljana, a u selekciji U10 ekipa HK Best iz Slovačke.
 
Prilikom proglašenja najistaknutijih pojedinaca na turniru, za najbolju žensku igračicu, u kategoriji U8 je proglašena MANDIĆ ANTONIJA iz HK Spartak, što će predstavljati dodatni motiv i razlog za popularizaciju ženskog hokeja i u Subotici.
Na Holbusu su, od subotičkih dečaka i devojčica, nastupili: Konakov Novak, Bem Karlo, Temunović Vanja, Penava Ognjen, Gubičak Leon, Marton Leon, Miladinović Stefan, Benčić Mihajlo, Brestovac Relja, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip, Gladić Petra, Popov Jovana, Poljaković Filip, Popov Novak, Sabo Rac Emil, Iveljić Matija, Budinčević Petar, Milanko Danilo, Krstin Ognjen, Ponjavić Andrija, Bjelan Mitja, Mandić Antonija, Anđelković Luka, Lukić Dunja, Rajković Marjan, Kovač Nina. Treneri: Kolarić Aleksandar i Brestovac Uroš.
Selekcija U12 je u kombinovanom sastavu sa Kiškorošom nastupila u sklopu Prvenstva Mađarske, i to i u B i u C kategoriji. Obe kombinovane ekiep su imale svoje utakmice u Budimpešti i obe ekipe su ovog vikenda bile i rezultatski uspešne, zabeleživši dve izuzetne pobede. Ono što posebno raduje jeste konstantno visok nivo kvalitetne igre koji iz vikenda u vikend beleže igrači u selekciji U12, da su naši igrači nosioci igre, jer su od 8 golova na utakmici Vs Gepard čak 7 postigli subotički igrači (Kuntić David 1, Pećerić Slaven 3 i Antonijević Aleksandar 3).
„B“ Prvenstvo: Gepard A – Spartak/Kiškoroš 1:8
„C“ Prvenstvo: Sportorszag SC – Spartak/Kiškoroš  1:3
Članovi obe ove ekipe, od subotičkih igrača/ica su bili: Vaštag Ivett, Stantić Sara, Rac Sabo Hanna, Distl Dominik, Benčić Anastasija, Milodanović Ana, Dvornić Stevan, Rajković Martin, Vučinić Vasilije, Antonijević Aleksandar, Pećerić Slaven, Kuntić David, Nađ Mateja, Prčić David i Kukaras Luka. Trener: Jaramazović Zoran.
Selekcija veterana HK Spartak je u petak 03.11.2017. imala prvu utakmicu u sklopu Prve B Lige Srbije, utakmicom u Beogradu protiv domaće ekipe Hk Drvene nogice, na kojoj je gostujući sastav uspeo da napravi mini iznenađenje na startu šampionata i da zaleleži prvu pobedu rezultatom 6:4 (2:1 3:1 1:2). Najstarija takmičarska kategorija Spartaka je tokom cele utakmice kontrolisala igru i zahvaljujući dobroj igri, naročito u poslednjih 10ak minuta utakmice, kada se domaćin približio na 5:4, uspeo da ostvari lep rezultat. Za HK Spartak su nastupili: Janačković Zoran, Krstić Vanja, Brestovac Uroš, Ladocki Čaba, Šandor Žolt, Desnica Prvoslav, Koso Mikloš, Večić Vladimir, Skenderović Aleksandar, Dakić Srđan i Kerleta Miodrag.