Pojačana kontrola brzine kretanja vozila do 14. maja

Tokom prošle nedelje na području Policijske uprave u Subotici dogodilo su 11 saobraćajnih nezgoda. U sedam saobraćajnih nezgoda tri osobe su teže povređene, sedam osoba je lakše povređeno, dok je u četiri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta. Policija je podnela 73 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdata su 134 prekršajna naloga i iz saobraćaja je isključeno šest vozača.Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su devet intervencija.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, u okviru obeležavanja Četvrte svetske nedelje bezbednosti saobraćaja na putevima, tokom ove sedmice, od danas do 14. maja, sprovodiće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila.

Četvrta svetska nedelja bezbednosti saobraćaja na putevima, koja se sprovodi pod okriljem Ujedinjenih nacija, ove godine obeležava se pod sloganom „Uspori i sačuvaj živote“ i usmerena je ka podizanju svesti građana da je neprilagođena brzina jedan od ključnih uzroka saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povređenim licima.