недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Proširenje vodovodne mreže u Bačkim vinogradima

Proširenje vodovodne mreže u Bačkim vinogradima

Predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor najavio je danas proširenje vodovodne mreže u Bačkim vinogradima, kao i izgradnju vodovodne mreže u Hajdukovu, Nosi i Šupljaku. Prvi korak ka realizaciji ovih investicija predstavlja izrada projektno-tehnmičke dokumentacije za koju su obezbeđena sredstva u iznosu od oko 160.000 evra iz Zelenog centra za Zapadni Balkan Vlade Mađarske.

Od 2015. godine u Bačkim Vinogradima radi Postrojenje za prečišćavanje vode, a u ovom naselju je vodovodnom mrežom obuhvaćeno između 30 i 40% naselja. Okolna naselja: Hajdukovo, Nosa i Šupljak uopšte nemaju izgrađenu vodovodnu mrežu. Obilazeći danas Postrojenje za prečišćavanje vode u Bačkim Vinogradima, predsednik Skupštine grada. Dr Balint Pastor najavio je da biti izrađena projektno-tehnička dokumentacija za proširenje vodovodne mreže u ovom naselju, ali i za izgradnu vodovodne mreže u okolna tri naselja. Sredstva za izradu neophodne dokumentacije u iznosu od oko 160.000 evra obezbeđena su iz Zelenog centra za Zapadni Balkan kojim upravlja Ministarstvo za inovacije i tehnologije Mađarske koje je navedeni iznos dalo jednom privrednom društvu za izradu dokumentacije.

JKP “Vodovod i kanalizacija” trenutno distribuira vodu u Bačkim Vinogradima za nešto malo više od 200 domaćinstava. U ovom naselju će biti izgrađen mikroregionalni vodovod koji podrazumeva izgradnju vodovodne mreže i tretman vode, budući da je koncentracija arsena u vodi u ovom naselju najviša u našem gradu, objašnjava direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Đerđ Šugar.

Kako je rečeno prilikom obilaska, Postrojenje u Bačkim Vinogradima trenutno ni kapacitetno ni tehnološki nije dovoljno za proširenje vodovodne mreže u ovom i okolnim naseljima.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.