Proširenje Slobodne zone na Sentu

U Plavoj sali Gradske kuće potpisani su sporazumi o poslovno- tehničkoj saradnji između Slobodne zone Subotica sa predstavnicima visokoškolskih ustanova, lokalnih samouprava, logističkih preduzeća i srednjih škola čiji je cilj stvaranje intelektualnog inkubatora od Slobodne zone.

Među potpisnicima sporazuma bili su i predstavnici opštine Senta na čije se područje širi Slobodna zona, a pod čijim će okriljem raditi dve kompanije. Grad Kikinda već 7 godina sarađuje sa Slobodnom zonom, a u režimu slobodne carinske zone u ovom gradu za sada radi jedna inostrana kompanija.

Potpisivanje sporazuma je realizovano kao nastavka projekta „Zajedno do uspeha“ koji je započet u septembru prošle godine, a kojim Slobodna zona ima za cilj da poveže nauku, privredu i obrazovanje, da ojača projektne kapacitete, kao i da podigne ugled Slobodne zone.

Ovo je važan događaj kako za Grad Suboticu tako i za ceo region jer je Slobodna zona paradigma privrednog uspeha Subotice, izjavio je član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić.

U Slobodnoj zoni Subotica trenutno posluje 11 kompanija u kojima je uposleno oko 3200 radnika.