Promocija knjige „Kakofonija“ Katarine Sarić

U petak sa početkom u 19 časova,  Književni klub Fondacije “Danilo Kiš“ predstaviće roman “Kakofonija“ autorke Katarine Sarić.

Umetnica i književnica iz Crne Gore Katarina Sarić će u okviru svoje panonske turneje predstaviti svoj novi roman “Kakofonija“ u Novom Sadu, Somboru, Apatinu, Sremskoj Mitrovici i na kraju turneje predstaviće se subotičkoj publici u prostorijama Fondacije “Danilo Kiš“.

Katarina Sarić rođena je 1976.godine, diplomirala je  filosofiju na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a potom je diplomirala i jezik i južnoslovensku književnost, svoje postdiplomske studije zavšava na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Piše društveno angažovanu poeziju, prozu i esejistiku, autorka je jedanaest samostalnih izdanja, a njena dela su nagrađivana i prevođena na više jezika. Roman “Kakofonija“ premijerno je predstvaljen u Budvi na festivalu Knjiga Feral, a biće predstavljen i ove godine na Beogradskom sajmu knjiga. Roman “Kakofonija“ predstavlja neobično zanimljiv prikaz jedne crnogorske porodice, na direktan i otvoren način priča o odnosima u porodici, istoriji porodice, sudaru mlađih generacija sa autoritetom starijih članova porodice, predstavlja skup više priča koje se nadovezuju jedna na drugu. Ulaz je slobodan.