Prolećno uređenje grada

Prolećno uređenje Grada počelo je početkom aprila i trajaće do oktobra, zavisno od vremenskih prilika. JKP „Čistoća i zelenilo“ po usvojenom godišnjem programu počelo je sa košenjem trave, popunom cvetnih leja i orezivanjem stabala.

Četrdesetak radnika RJ „Zelenilo“ JKP „Čistoća i zelenilo“ od početka aprila radi na košenju trave, a trenutno se radi na popunjavanju cvetnih leja i orezivanje stabala tamo gde je to potrebno. Cvetne leje će se popunjavati još nekoliko dana, a do sada je za ovaj posao utrošeno 8000 komada cveća. Danas u toku prepodneva cveće je sađeno u Dudovoj šumi.

Drugi deo sadnje cveća biće organizovan u maju kada će se orezivati i živa ograda. Košenje trave na javnim površinama trajaće do oktobra, shodno vremenskim prilikama. Godišnjim planom je utvrđeno koliko često se koje površine kose.

JKP „Čistoća i zelenilo“ godišnjim programom uređenja obuhvata parkove, skverove, ulično zelenilo, stabla, blokovsko zelenilo i poseban program Ambrozija“. Iz ovog preduzeća poručuju da se često dešava, pogotovo u centru grada da nestaje cveće iz žardinjera. Ovaj problem se rešava popunjavanjem cveća gde je potrebno, ukoliko imaju cveća na zalihama.