Projekat “Karavan kulture govora”

Sa ciljem promocije i unapređenja kulture govora u našem gradu se do srede sprovodi projekat “Karavan kulture govora” kojim će biti obuhvaćeno 40 učenika osnovnoškolskog i 40 učenika srednjoškolskog uzrasta.

Udruženje za unapređenje i razvoj kulture govora “Izražajnost” iz Beograda, u naredna tri dana će u našem gradu sprovesti 4 kampanje namenjene različitim uzrasnim grupama sa ciljem unapređenja kulture govora. Projekti “Karavan kulture govora- progovori da vidim ko si”, seminar od nacionalnog značaja namenjen prosvetnim radnicima, zatim “Školski čas kulture govora” i “Karavan kulture govora” su programi podržani od strane resornih ministarstava. Dvodnevna radionica “Karavan kulture govora” obuhvatiće 40 učenika OŠ “Ivan Goran Kovačić” i isto toliko učenika koji pohađaju Gimnaziju “Svetozar Marković”.

Naš grad će u naredna tri dana biti deo velike kampanje koju podržavaju Ministarstvo prosvete, Ministarstvo kulture i Ministarstvo za omladinu i sport koju sprovodi Udruženje “Izražajnost”, navela je sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović. Ona je istakla važnost negovanja kulture govora, kao i podršku koju naš grad pruža ovom projektu.

Kako je najavljeno, u okviru kampanje unapređenja kulture govora, sutra će od 19 časova u Velikoj većnici Gradske kuće biti održana i edukativna tribina o unapređenju kulture govora na kojoj će govoriti master komunikolog Slobodan Roksandić, profesor dikcije Radovan Knežević, a ukoliko mu to obaveze dozvole i humanista Arno Gujon.