уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Poljoprivreda / Program podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovne junadi

Program podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovne junadi

Do 5. novembra poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za finansijsku podršku u iznosu od 20.000 dinara po grlu za tovnu junad po Pravilniku za ostvarivanje prava na finansijsku podršku usled kovid-a za tov junadi za ovu godinu.

Vlada Republike Srbije donela je u septembru ove godine Uredbu kojom je utvrđen Program podrške poljoprivrednim proizvođačima kroz otkup tržišnih viškova tovne junadi. U ovoj Uredbi pomoć je bila namenjena isključivo otkupljivačima, klaničarima i onima koji su registrovani za izvoz tovne junadi. Krajem istog meseca doneta je izmena Uredbe kojom je omogućeno i poljoprivrednim proizvođačima da ostvare pravo na finansijsku pomoć od države.

Zahtev za finansijsku podršku podnosi se najkasnije do 5. novembra ove godine, a uz popunjen zahtev, potrebno je priložiti račun ili otkupni blok, kopiju zdravstvenog uverenja o životinjama i otpremnicu sa tačno navedenim ID brojevima prodatih životinja. Posebno je važno da, za isto tovno june ne mogu podneti zahtev i proizvođač i otkupljivač.

Zahtev za finansijsku podršku po Pravilniku za ostvarivanje prava na finansijsku podršku usled COVID-a za tov junadi za ovu godinu podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, Upravi za agrarna plaćanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Počelo uzorkovanje i analiza zemljišta za poljoprivredne proizvođače

Počelo je uzorkovanje i analiza zemljišta za poljoprivredne proizvođače, kažu iz PSS. Svi zainteresovani proizvođači …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *