понедељак , 3 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Program „Moja prva plata“ – rok za prijavu 22. septembar

Program „Moja prva plata“ – rok za prijavu 22. septembar

Do sada se na program “Moja prva plata” prijavilo 45 poslodavaca koji su u potrazi za 113 lica na 83 pozicije. Iz NSZ podsećaju da je rok za prijavu poslodavca 22. septembar.

Iz Subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da trenutno na evidenciji imaju 400 lica, 300 sa srednjim i 100 sa visokim obrazovanjem, koja ispunjavaju uslove za ovaj program, koji je raspisan na teritoriji cele zemlje, te poslodavci koji imaju potrebu za kadrovima, priliku za sticanje radnog iskustva mogu pružiti i licima koja nisu sa teritorije Severnobačkog okruga.


Na program se do sada prijavilo 45 poslodavaca, a najveća potražnja je za administrativnim radnicima, automehaničarima, ekonomskim tehničarima, frizerima, prodavcima, magacionerima, knjigovođama i krojačima. Kada je reč o višem i visokim stepenu obrazovanja, traže se mašinski inženjeri i elektroinženjeri, vaspitači i diplomirani farmaceuti.

Prijava za kandidate počinje 3, a završava se 31. oktobra, a podnosi se elektronskim putem na protalu moja prva plata. Poslodavci će na mesečnom nivou mlade sa srednjim obrazovanjem isplaćivati 25.000 dinara, dok će kadrovi sa visokim obrazovanjem mesečno dobijati 30.000 dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

181. godišnjica postojanja bolnice

U Opštoj bolnici u subotu je obeležena 181. godišnjica postojanja ove zdravstvene ustanove. Na svečanosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.