Program „Klasici na trgu“ počinje sutra

Programom “Klasici na trgu” sutra se nastavlja predfestivalski program 26. Festivala evropskog filma “Palić”. U okviru ovog programa Subotičani će imati priliku da u centru grada pogledaju 5 ostvarenja koja se ubrajaju u sam vrh evropske kinematografije. U nedelju počinje Omaž program dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka koji je ove godine posvećen domaćem scenografu Miljenu Kljakoviću Kreki i hrvatskom filmskom reditelju Rajku Grliću. “Klasici na trgu” biće prikazivani od 21,30 čas, a ulaz na oba programa je slobodan.

Na ovogodišnjem 26. izdanju Palićkog filmskog festivala biće prikazano više od 130 filmova u 15 različitih selekcija i programskih celina tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije. Publici će biti predstavljeni filmovi iz svih krajeva Evrope, od kojih će većina imati svoju srpsku i regionalnu premijeru.

Ovogodišnje, 26. izdanje Festivala evropskog filma “Palić” održaće se od 20. do 26. jula na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica. Festival se tradicionalno održava na više lokacija među kojima su Letnja pozornica na Paliću kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka. Deo programa prikazuje se tradicionalno i u Bioskopu Fontana na Novom Beogradu.