Program Fonda za razvoj za održavanje likvidnosti i nabavku obrtnih sredstava

Privredni subjekti, koji ispunjavaju određene kriterijume, sa teritorije Severnobačkog okruga već od sutra mogu da se obrate za pomoć RRA “Panonreg” prilikom podnošenja prijave Fondu za razvoj za Program finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19. Za realizaciju ovog programa predviđeno je 200 miliona evra, a realizacija Programa se vrši dok se sredstva ne utroše, odnosno najkasnije do 10.decembra ove godine.

Pravo na korišćenje sredstava po ovom Programu imaju preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja privredna društva koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku i poljoprivrednu delatnost. Kako bi privrednicima sa teritorije Severnobačkog okruga izašli u susret i pomogli im, iz Regionalne razvojne agencije pozivaju sve zainteresovane da se pre apliciranja za ovaj program jave njima kako bi zajedno pregledali da li je obezbeđena sva neophodna dokumentacija. Iz Panonrega napominju da su njihove usluge potpuno besplatne.

Rok otplate kredita po ovom Programu je do 36 meseci koji uključuje grejs period do dvanaest meseci, sa kamatnom stopom od 1% na godišnjem nivou. U zavisnosti od iznosa kredita, potrebna su i različita sredstva obezbeđenja. Osnovni uslov za realizaciju ovih kredita je da privredni subjekat u periodu od 15.marta ove godine pa do isteka tri meseca nakon puštanja sredstava u korišćenje ne smanjuje broj zaposlenih više od 10%, ne računajući zaposlene koji su sa privrednim subjektom u privatnom sektoru zaključili ugovor o radu na određeno vreme pre 15.03.2020. godine za period koji se završava u navedenom vremenskom okviru.

Iz Regionalne razvojne agencije pozivaju sve zainteresovane privrednike da im se jave svakog radnog dana od 8-15 časova, te da zakažu svoj termin za konsultacije. Broj telefona je: 024/554-107, a detalji Programa mogu se pronaći na sajtu Panonrega: panonreg.rs.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime