Proglašeni su najbolji sportisti Subotice za 2017. godinu

Proglašeni su najbolji sportisti Subotice za 2017. godinu

U Velikoj većnici Gradske kuće, juče, su svečano proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi Subotice za 2017. godinu.

U konkurenciji pionira na prvom mestu našao se teniser Spartaka Filip Mandović, Najbolji junior je Spartakov dizač tegova Tamaš Kajdoči, dok se među seniorima opet najviše istakao rvač Davor Štefanek.

 

Sve prisutne sportiste i mnogobrojne goste pozdravio je Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu, koji je istakao podršku koju pruža lokalna samouprava na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, koja se trudi da sportistima omogući što bolje uslove za treniranje i nesmetano funkcionisanje.

Izjava – Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport i omladinu

Na rang listi najboljih juniora ponovo se našla Leona Rogić, prvakinja Srbije i učesnik Svetskog prvenstva u umetničkom klizanju, koja se, ove godine, plasirala na visoko drugo mesto, što će za nju, svakako, predstavljati podstrek više za još prestižnije rezultate, a u konkurenciji klubova najuspešniji je bio Rvački klub Spartak. Na drugom mestu našao se Ženski fudbalski klub Spartak, dok je treća pozicija pripala Rukometnom klubu Spartak Vojput, kao finalisti Kupa Srbije i osvajaču četvrte pozicije u plej ofu Super lige.

 

Ni ove godine žiri nije zaboravio da dodeli posebna priznanja, a među nagrađenima bio je i Stipan Vert, dugogodišnji trener Kluba dizača tegova Spartak i reprezentacije Srbije, koji se već 55 godina neprekidno nalazi u svetu sporta.