Proglašeni najstariji sugrađani i bračni par sa najdužim stažom

Najstariji sugrađani u okviru manifestacije “Sunčana jesen života” su Katalin Balko Mačai i Mihajlo Jančikin, dok su supružnici sa najdužim bračnim stažom Lojzije i Eva Etela Bošnjak.

Naši najstariji sugrađani, kao i bračni par sa najdužim bračnim stažom su stanari Gerontološkog centra. Najstariji sugrađanin je Mihajlo Jančikin koji ima 96 godina, dok je najstarija sugrađanka Katalin Balko Mačai sa 95 godina života. Bračni par sa najdužim stažom, koji danas slavi 63. godine braka su Lojzije i Eva Etela Bošnjak. Zbog trenutne epidemiloške situacije, poklone je u njihovo ime primila predstavnica Gerontološkog centra.

Kako ističu u Crenom krstu, tradicionalna završna manifestacija “Sunčane jeseni života” jeste proglašenje najstarijih sugrađana i bračnog para sa najdužim bračnim stažom, praćena je bogatim kulturno-umetničkim programom, ali ove godine je to izostalo usled trenutne epidemiološke situacije. Uprkos tome, predstavnici Crvenog krsta želeli su da obraduju ovogodišnje laureate skromnim poklonima.

Sunčana jesen života je završna manifestacija koje se od 1973. godine održava u subotičkom Crvenom krstu, a ove godine je zbog epidemiološke situacije odlučeno da se najstariji sugrađani biraju u saradnji sa Gerontološkim centrom.