субота , 25 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Prodavnice „Apoteke Subotica“ dobro su snabdevene svim vrstama preparata protiv ujeda komaraca

Prodavnice „Apoteke Subotica“ dobro su snabdevene svim vrstama preparata protiv ujeda komaraca

Početak leta je period godine kada su ponovo aktuelni komarci, čiji ubodi mogu da izazovu brojne neprijatnosti kod svih naših sugrađana, a pogotovo kod dece.

U cilju zaštite od tih neugodnosti, u prodaji se mogu naći brojni preparati specijalizovani za odrasle i za različit uzrast dece, a mogu biti prirodnog i fabričkog sastava.

Prilikom korišćenja preparata protiv uboda komaraca treba obratiti pažnju na to da su sredstva koja sadrže diluirani etanol, zbog sadržaja alkohola, više namenjena odraslima nego deci, za koje postoji čitava lepeza ponude u vidu vrlo pristupačnih i atraktivnih oblika i vrlo prijatnog mirisa.

Nije naodmet spomenuti da preparati protiv uboda komaraca koji su prirodnog sastava, imaju prijatan miris i izazivaju lagodan osećaj na koži, ali im je dejstvo znatno kraće od sredstava koja imaju fabrički sadržaj, a prodaju se u obliku: spreja, losiona i rolona i znatno duži vremenski period štite ne samo od komaraca, već i od krpelja i muva.

U „Apoteci Subotica“ naši sugrađani mogu pronaći i vrlo traženi preparat sopstvene proizvodnje, koji u sebi sadrži etarska ulja: limuna, lavande, mente i eukaliptusa, jako je prijatnog mirisa i izaziva ugodan osećaj na koži, ali se nalazi u etanolnom rastvoru, tako da je više namenjen za odrasle nego za decu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *