уторак , 13 априла 2021
Naslovna / Društvo / Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada nije bilo ovako teško poslovati kao u vreme epidemije korona virusa. Po njegovim rečima, kupaca je jako malo i svi prodavci željno isčekuju povratak kupaca iz Mađarske koji su pre epidemije bili zaslužni za većinu ostvarenog prometa. Kako Boro kaže, u proteklih mesec dana kupci iz Mađarske počeli su da se vraćaju, ali je to daleko od stanja pre početka epidemije.

Iz AD “Tržnica” kažu da beleže neznatno smanjenje broja zakupaca tezgi na Buvljaku kojih trenutno ima oko 1500. “Tržnica” je svojim zakupcima za vreme trajanja epidemije u više navrata izlazila u susret odobravajući popuste na tezge. Iz “Tržnice” potvrđuju da su oko 50% kupaca činili naši susedi iz Mađarske koje je korona sprečila u prelasku granice. Međutim, u kratkom vremenskom periodu kada su granice bile otvorene, kupci iz Mađarske su počeli da se vraćaju.

Iz AD “Tržnica” apeluju na kupce da prilikom kupovine na Buvljaku nose zaštitne maske i održavaju fizičku distancu. Ovo preduzeće od početka epidemije sve vreme redovno obavlja dezinfekciju svih svojih pijačnih prostora, zbog bezbednosti zakupaca i kupaca.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budućih startapa, zadrugara, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *