„Probudi srce“

U organizaciji Crvenog krsta Subotica, u subotu je u Biznis centru “Galerija” održana akcija dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Probudi srce“. Akciji se odazvalo 65 građana, a nakon lekarskog pregleda 51 osoba donirala je dragocenu tečnost.

Ni kiša nije sprečila humane građane da se u subotu odazovu akciji i doniraju krv. Posebno raduje činjenica što je među davaocima krvi, bilo najviše mladih, koji su svesni važnosti dobrovoljnog davalaštva.

Trećoj u nizu akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, koju Crveni krst organizuje u saradnji sa Službom transfuziologije Opšte bolnice, odazvalo se 65 građana, od kojih je 51 i doniralo dragocenu tečnost. Iz Crvenog krsta kažu da su zadovoljni odzivom posebno velikog broja mladih, i podsećaju da svaki dobrovoljni davalac može spasiti do tri ljudska života.

Oni koji nisu stigli u subotu, a žele da daju krv to mogu učiniti svakog radnog dana na Odeljenju transfuziologije Opšte bolnice od 7 do 10 časova. A redovna kalendarska akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće održana sutra od 8 do 10 časova u MZ Čantavir, a već u sredu i u MZ Železničko naselje u periodu od 7.30 do 9.30 časova.

https://youtu.be/qs7WMCgTne0