уторак , 19 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Problem sa manjkom kvalifikovane radne snage

Problem sa manjkom kvalifikovane radne snage

Nedostatak kvalifikovane radne snage je akutni problem sa kojim se suočavaju privrednici u Subotici, ali i u celoj Srbiji, zaključeno je danas na sastanku kom su oprisustvovali predstavnici Privredne komore Srbije i rukovodstvo firme ATB Sever.

Predstavnici Privredne komore Srbije, prilikom posete firmi ATB Sever, istakli su da veliki broj privrednika, kao najveći problem u funkcionisanju, navodi upravo nedostatak kvalifikovane radne snage. Miroslav Lutovac, predstavnik Privredne komore Srbije, navodi da se taj problem ne može rešavati parcijalno, već isključivo sistemski, putem obrazovanja.

Iz firme ATB Sever poručuju da im poseta predstavnika Privredne komore znači mnogo, te da ova poseta produbljuje njihovu višedecenijsku saradnju, kojom su izzetno zadovoljni. Takođe očekuju od predstavnika Privredne komore da im pomognu u rešavanju problema manjka kvalifikovane radne snage, sa kojim se već dugo suočavaju.

Od 1.1.2017. stupio je na snagu zakon o novom jedinstvenom komorskom sistemu, i u okviru njega posete privrednicima širom zemlje su obavezne aktivnosti, sa ciljem ostvarivanja što bliže saradnje između Privredne komore i privrednika. Gotovo svi veliki privrednici su na sastancima, kao najveći problem, iznosili nedostatak kvalifikovane radne snage, a ovaj problem onemogućava dalje širenje kompanija u našoj zemlji.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Zimska služba je spremno dočekala novi talas snežnih padavina na teritoriji našeg grada

Obezbeđena je neophodna mehanizacija i dovoljna količina soli za čićenje gradskih i vangradskih puteva, kao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *