Privodi se kraju ovogodišnja takmičarska polusezona za rvače grčko-rimskim stilom

Privodi se kraju ovogodišnja takmičarska polusezona za rvače grčko-rimskim stilom

Do završetka ovogodišnje takmičarske polusezone za rvače grčko-rimskim stilom u našoj zemlji preostala su, uglavnom, velika međunarodna nadmetanja, kao što su: Evropski šampionati za: kadete, juniore i mlađe seniore do 23 godine, Svetsko prvenstvo za kadete, kao i Mediteranske igre u Španiji za seniore. Naravno, neće izostati ni tradicionalni, 13. po redu, međunarodni Memorijalni turnir „Refik Memišević- Brale“, koji je na programu od 8. do 10. juna, u subotičkoj Hali sportova.

Na svim dosadašnjim turnirima koji su bili organizovani na domaćoj strunjači, rvači Spartaka ponovili su prošlogodišnji uspeh i ubedljivo su osvojili prva mesta u ekipnom plasmanu.

Izjava – Gradimir Dedić, potpresednik Rvačkog saveza Srbije

Kao što je poznato, pripreme rvača za velika međunarodna takmičenja traju skoro tokom cele godine, a naši najbolji „klasičari“ sada privode kraju obiman trenažni proces za Prvenstvo „Starog“ kontinenta za mlađe seniore do 23 godine, koje će se, od 5. do 10. juna, održati u Istanbulu.

Rvanje je sigurno najtrofejniji borilački sport u Srbiji, a po broju osvojenih medalja i trofeja, prednjači Rvački klub Spartak, koji će, i ove godine, na jesen jurišati na osvajanje nove titule državnog prvaka.

Osim toga, ovaj sport specifičan je ne samo po tome što vuče korene još iz 776. godine pre nove ere, kada su održane i prve drevne olimpijske igre u grčkoj Olimpiji, već i po tome što se u ovoj sportskoj grani vrlo često menjaju pravila po kojima se organizuju razna takmičenja.