Pripremni časovi za popravne ispite u osnovnim školama

U toku su pripremni časovi za učenike osnovnih škola koji treba da polažu popravne ispite iz određenih predmeta. U OŠ „Kizur Ištvan“ 12 učenika polagaće popravne ispite iz matematike i geografije. Đaci ove škole novu školsku godinu dočekaće sa kompletno adaptiranim sanitarnim čvorovima u starom delu školske zgrade i sa novim klupama u dvorištu.

 

Od 750 đaka, 12 učenika OŠ „Kizur Ištvan“ polagaće popravne ispite. Pripremna nastava je u toku, a svi đaci će je pohađati 5 dana nakon čega će biti organizovano polaganje popravnih ispita u dogovoru sa nastavnicima.

 

Do početka nove školske godine ostalo je još tri nedelje, a u OŠ „Kizur Ištvan“ u toku su radovi na kompletnoj adaptaciji sanitarnih čvorova koje finansira Pokrajinska Vlada sa 2,7 miliona dinara. U školskom dvorištu postavljene su nove klupe čiju je kupovinu i postavljanje finansirao Grad.

 

Kako najavljuju u školi, do kraja ove godine očekuju se radovi na uređenju kompletnog dvorišta, kada bi dvorište trebalo da bude betonirano, da se postave novi koševi i podloga na košarkaškom terenu. Po rečima direktora škole, predat je i projekat za adaptaciju potrkovlja u starom delu zgrade koji bi trebalo da bude realizovan tokom naredne godine kada bi trebalo da budu izgrađene i 3 nove učionice.