Pripremni besplatni časovi za buduće srednjoškolce u Muzičkoj školi

U toku su besplatni pripremni časovi za buduće učenike Srednje muzičke škole Subotica. Prijavljivanje kandidata za upis biće organizovano od 15-22. aprila, dok će prijemni ispiti biti od 17-19.maja.

Svake godine Muzička škola organizuje besplatne pripremne časove za buduće srednjoškolce i to iz solfeđa i teorije muzike na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Cilj ovih časova je da upoznaju buduće đake sa onim što ih očekuje na prijemnom ispitu. Pripreme se održavaju subotom, a naredni i poslednji čas je zakazan za subotu 6. april od 8-12 časova.

Srednja muzička škola Subotica je jedina muzička škola u našoj zemlji koja nastavu organizuje na dvanastavna jezika: srpskom i mađarskom. Ove godine učenici će moći da se prijave na jedan od 4 odseka, i to: muzički saradnik na srpskom i mađarskom jeziku, muzički izvođač klasične muzike na oba jezika, muzički izvođač džez muzike na srpskom jeziku i muzički izvođač srpskog tradicionalnog pevanja i sviranja na srpskom nastavnom jeziku.

Prijemni ispit za Srednju muzičku školu uvek se organizuje ranije nego u ostalim školama, a online prijave počinju 15. aprila i traju do 22. aprila na sajtu: mojasrednjaskola.gov.rs. Lična prijava će biti moguća u školi 22. aprila. Prijemni ispit se održava od 17- 19.maja u prostorijama škole.