Pripreme za nove nastavne aktivnosti

Drugo polugodište za osnovce počinje 17. januara i prema dosadašnjim procenama, đaci nastavu neće pratiti od kuće, već se vratiti u školske klupe. Psiholozi savetuju roditeljima kako da decu, nakon odmora, pripreme za nove nastavne aktivnosti.

Nakon svakog školskog raspusta deci je u prvim nedeljama nešto teže da se vrate radnim obavezama, a glavni razlog za to jeste promena bioritma, obašnjavaju psiholozi. Deca u tom vremenskom periodu najčešće nemaju određen raspored spavanja, odnosno, bude se i idu na spavanje kad žele i više su fokusirani na igru i druženje sa vršnjacima.

U poslednjih nekoliko godina praksa je u osnovnim školama da se tokom raspusta organizuje dopunska nastava, ali i da nastavnici svojim učenicima zadaju domaće zadatke koje će raditi tokom odmora, što oni najčešće prihavataju uz negodovanje, ali im i to može dodatno pomoći da ne izguube radne navike.

Iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” navode da su spremi za drugo polugodište, te da će se prema poslednjim navodima deca vratiti u školske klupe, ali ukoliko dođe do promene odluke, roditelji će biti blagovremeno obavešteni.