Pripreme za narednu grejnu sezonu

 

Građani su započeli pripreme za narednu grejnu sezonu kupovinom ogreva u lokalnim drvarama i stovarištima. Cene su više nego prošle godine, a prema rečima direktora firme BN Commerce Lajča Bašića Palkovića, do septembra će uslediti ponovni porast cena.

 

Naš sugrađanin,Vladimir Crnjin je penzioner, posetio je danas drvaru kako bi na vreme obezbedio ogrev za zimu. Kako nam je otkrio ogrev nabavlja svake godine unapred kako bi izbegao nestašicu i lakše isplatio iznos, a ove godine je poručio 10 kubika drva i pokazao zabrinutost zbog činjuenice da su cene sve više.

 

Prema rečima, direktora firme BN Commerce, Lajče Bašića Palkovića, cene ogrevnih drva su porasle za 1.000dinara u odnosu na prošlogodišnje, sada sve vrste ogrevnog drveta (bagrem,grab ,cer , hrast) koštaju 5.600 dinara, ali je situacija nestabilna i do zime se okečuju nova poskupljenja. Bukva je deficitarna i nadaju se da će biti mogućnosti za njenu nabavku u dovoljnim količinama s obzirom na uslove rada dobavljača ističe direktor.

 

Kubni meter drva sa uslugom rezanja i dostave košta 5.600 dinara za sve vrste drveta, cena smeđeg uglja lignita je 7.600 dinara dok se tona sušenog ugalja može kupiti za 13.500 dinara.