Priprema za upis brucoša na Ekonomskom fakultetu

U uslovima vanrednog stanja nastava za studente Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji ove godine proslavlja 60 godina postojanja, uspešno se odvija onlajn putem. Za brucoše koji žele da upišu studije na jednom od osam studijskih programa na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, na zvaničnom sajtu fakulteta u odeljku „Za buduće studente“, dostupna je onlajn zbirka zadataka za pripremu prijemnog ispita.

Budući student bira dva od pet ponuđenih predmeta za prijemni ispit. Pored Osnova ekonomije i Poslovne ekonomije, koji se uče u srednjoj ekonomskoj školi, kandidati koji dolaze iz drugih srednjih škola mogu se opredeliti za: matematiku, informatiku i filozofiju sa logikom.

Ovako zamišljeni način polaganja prijemnog ispita svim dobrim đacima nudi veliku verovatnoću da postanu redovni budžetski studenti na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, čiji rad je nemačka Vlada ocenila najvećom ocenom.

Studijski programi na koje budući brucoši mogu da konkurišu na ovoj akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi su: „Agrarna ekonomija i agrobiznis“, „Evropska i međunarodna ekonomija i biznis“, „Finansije, bankarstvo i osiguranje“, „Marketing“, „Menadžment“, „Računovodstvo i revizija“, „Trgovina“ i „Poslovna informatika“.

Da bi potencijalnim studentima, koji dolaze iz mesta u kojima Ekonomski fakultet nema centralu ni odeljenja, uštedeli vreme, smanjili troškove i olakšali dolazak na pripremnu nastavu, kao i prošle godine, ovaj jedan od najpopularnijih fakulteta omogućio je video pripremnu nastavu. To znači da kandidat odabere svoja dva predmeta, uloguje se, po uputstvima koja su data na zvaničnom sajtu fakulteta, i tamo za svaki pojedinačni predmet, kao i za svako ispitno pitanje ima video materijal koji su pripremili profesori koji drže pripremnu nastavu iz svih predmeta, a koji ih provode kroz zbirku i pitanja koja moraju da savladaju.

 

Prethodni članak
Sledeći članak