Priprema za novu školsku godinu

Do početka školske godine ostalo je manje od nedelju dana. Većina roditelja već je obezbedila udžbenike za svoje školarce, a poslednje dane avgusta koriste za kupovinu školskog pribora.

Kao i uvek pred početak školske godine, u knjižari Stil B zatekli smo školarce i roditelje u završnim pripremama za početak školske godine. Uglavnom su svi već kupili udžbenike, pa su u knjižaru došli kako bi kompletirali školski pribor.

Prodaja udžbenika prema rečima vlasnika knjižare Stil B, Milorada Petrovića ove godine bila je najorganizovanija, pa je većina roditelja udžbenike obezbedila još početkom leta. Iako postoje razlike među izdavačima, prosečna cena kompleta za đake nižih razreda osnovne škole kreće se od 7 do 12 hiljada, dok je za udžbenike od 5. do 8. razreda potrebno izdvojiti od 12 do 18 hiljada dinara.

Uz udžbenike, neophodan je i školski pribor, pa su na listi za kupovinu obavezno sveske čija je najniža cena 24 dinara, zatim olovke čija se cena po komadu kreće od 10 do 100 dinara, kao i drvene bojice i flomasteri za koje je potrebno izdvojiti najmanje 100 dinara. Najveći trošak je nova školska torba, za koju je potrebno izdvojiti od 2000 do 10000 dinara.