Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za 54 đaka koji pohađaju niže razrede osnovnih škola, a korisnici su Narodne kuhinje.

Tokom avgusta su u 5 knjižara u gradu bile postavljene kutije u koje su sugrađani mogli da prilikom kupovine u ovim objektima kupe i doniraju nešto od školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje, učenike od 1-4. razreda. Zahvaljujući humanosti Subotičana, ali i samih knjižara koje su donirale deo neophodnog školskog pribora sva deca kojoj je to bilo potrebno su u novu školsku godinu ušla sa najneophodnijim priborom za školu.

S obzirom na to da postoji potreba, iz Crvenog krsta Subotica odlučili su da “Humanost za nove školske pobede” postane kontinuirana akcija te će se kutije za donaciju školskog pribora tokom cele godine nalaziti u knjižarama kako bi na početku svake školske godine deca korisnici Narodne kuhinje imali sav neophodan školski pribor.

Iz Crvenog krsta podsećaju sugrađane da u ovoj akciji mogu donirati sveske, olovke, flomastere, drvene bojice, gumice, lenjire, pernice kao i školske torbe koje ne moraju biti nove, već dobro očuvane, a moguće ih je doneti i direktno u prostorije Crvenog krsta Subotica.