Prijemni ispit na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija početkom jula

Polaganje prijemnog ispita na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici biće održano 4. i 5. jula. Slobodnih mesta na ovoj visokoškolskoj ustanovi za osnovne studije ima 220, od kojih je 170 budžetskih.

Prijava kandidata za polaganje prijemnog ispita na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici počela je danas i trajaće do 30. juna. Prijava se može izvršiti elektronski ili ličnom predajom dokumenata u prostorijama fakulteta, kažu iz ove visokoškolske ustanove.

Budući studenti mogu se upisati na pet studijskih programa – Elektrotehnika, Informatika, Inženjerski menadžment, Mašinstvo i Mehatronika. Na studijskom programu Informatika ima 100 slobodnih mesta, dok se na ostale studijske programe može upisati po 30 studenata.

Polaganje prijemnog ispita zakazano je za 4. i 5. jul. Prvog dana kandidati će raditi test iz matematike, dok će drugog dana polagati osnove računarstva i test iz opšte kulture.

Preliminarna rang lista biće objavljena 5. jula, a po isteku roka za žalbe, 8. jula, biće objavljena i konačna rang lista. Upis studenata će biti održan od 11. do 15. jula.