понедељак , 8 августа 2022
Naslovna / Društvo / Prijem kod gradonačelnika za mladog Aleksu Stevanovića

Prijem kod gradonačelnika za mladog Aleksu Stevanovića

Gradonačelnik Subotice, Setvan Bakić upriličio je danas svečani prijem u Gradskoj kući za Subotičanina Aleksu Stevanovića, člana pobedničkog robotičarskog tima koji je bio najbolji na evropskom takmičenju “EUROBOT 2022.”

Gradonačelnik je u Zelenoj sali Gradske kuće čestitao Aleksi Stevanoviću na postignutom uspehu i poručio da je Subotica i na ovaj način potvrdila da je prebogata talentima iz oblasti nauke, sporta i kulture. On je istakao da Subotica, kao ni Srbija ne treba da brinu za svoju budućnost kada imaju ovakvu decu.

Aleksa Stevanović je student 2. godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, stipendista Grada Subotice, a krajem oktobra prošle godine priključio se robotičarksom timu “MI” kada je zajedno sa kolegama počeo da pravi robota i da se sprema za nacionalno takmićčenje. Na nacionalnom takmičenju iz robotike osvojili su prvo mesto i zajedno sa drugo i treće plasiranom ekipom su krajem maja predstavljali našu zemlju u Francuskoj na takmičenju iz robotike “EUROBOT 2022.”

Aleksa najavljuje da će i naredne godine učestvovati na ovom takmičenju i da početkom jeseni počinju sa pripremama za naredno takmičenje.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ambrozija u centru grada

Negativan primer zakorovljene površine u našoj akciji zabeležili smo iza zgrade Otvorenog univerziteta na parceli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.