петак , 22 октобра 2021
Naslovna / Društvo / Prijem ambasadora Italije

Prijem ambasadora Italije

Privredna razmena između Subotice i Italije za prvih osam meseci ove godine dostigla je blizu 135 miliona dolara što je za 93% više nego za isti period prošle godine, istaknuto je na sastanku gradonačelnika sa ambasadorom Italije u Srbiji, Karlom Lo Kašo. Nakon sastanka održana je prezentacija “Sistema Italia” koji će nakon Subotice biti predstavljen i u drugim gradovima u Srbiji.

Gradonačelnik Stevan Bakić razgovarao je sa italijanskim ambasadorom o mogućnostima proširenja saradnje ove zemlje sa našim gradom. On je zajedno sa saradnicima predstavio ambasadoru dosadašnje projekte sa italijanskim privrednicima i izrazio želju za jačanjem i unapređenjem saradnje. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će upravo u Subotici po prvi put biti prezentovan “Sistem Italia” .

Ambasador Italije u Srbiji, Karlo Lo Kašo rekao je da je ovo prvi put da se čitav italijanski sistem prikazuje u svim svojim institucionalnim i asocijativnim komponenetama sa namerom da predstave i podele razvojne mogućnosti već odlične saradnje dve zemlje. Ambasador je istakao da je Subotica za Italiju veoma značajna jer na području Vojvodine pokreće trgovinu sa njihovom zemljom, te je zbog toga Subotica izabrana da upravo u njoj po prvi put bude predstavljen “Sistem Italia”.

Predstavljanje “Sistema Italia” održano je u Velikoj većnici Gradske kuće kojem su prisustvovali prestavnici ambasade Italije, Agencije ITA, Komore italijansko-srpskih privrednika i Konfindustrije Srbija, kao i predstavnici lokalne samouprave, subotički privrednici i predstavnici Regionalne privredne komore Subotica.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Kurs za fotografa od utorka na Otvorenom univerzitetu

Na Otvorenom univerzitetu Subotica, od utorka će početi “Kurs za fotografa” koji će trajati naredna …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *