петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Prijavljivanje kandidata za program „Moja prva plata“

Prijavljivanje kandidata za program „Moja prva plata“

Četiri stotine i trideset lica do navršenih 30. godina sa evidencije subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje imaće priliku da do kraja oktobra konkuriše na 310 pozicija u okviru druge faze projekta “Moja prva plata”.

Zainteresovani kandidati koji žele da konkurišu na neke od ponuđenih radnih mesta moraju se nalaziti na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a sve odobrene pozicije se nalaze na sajtu Službe. Program je odobren za 173, od prijavljenih 187 poslodavaca, a ponuđeno je 310 radnih pozicija.

Programom “Moja prva plata” se omogućava mladima bez radnog iskustva ili sa iskustvom kraćim od 6 meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu, do navršenih 30. godina života sa srednjim i visokim obrazovanjem da steknu znanja, veštine i komptenecije za rad i na taj način povećaju mogućnosti za zapošljavanje.

Konkurisanje kandidata na otvorene pozicije je do 31. oktobra na sajtu mojaprvaplata.gov.rs, a pored ostalih uslova neophodno je da kandidati budu prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Treća faza programa namenjena je izboru kandidata od strane poslodavaca, a konačan izbor će poslodavci iz privatnog sektora moći da obave od 1-15. novembra, dok će poslodavci iz javnog sektora ovaj posao obaviti od 16-30. novembra. U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima koje će biti dostupne na sajtu mojaprvaplata.gov.rs.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *