Prijava za upis u vrtiće PU “Naša radost” dostupan je roditeljima

Prijava za upis u vrtiće PU “Naša radost” dostupan je roditeljima subotičke dece, te svi oni koji žele da upišu svoje dete u neki od vrtića već sada mogu podneti elektronsku prijavu na eUpravi, ali će se prijave razmatrati tek u aprilu kada konkurs za upis zvanično počinje.

Među gradovima u našoj zemlji u kojima je dostupna usluga eVrtić koja omogućava roditeljima da na portalu eUprave podnesu prijavu za upis dece u vrtiće nalazi se i Subotica. Kako navode iz uprave “Naše radosti” roditelji već sada mogu podneti elektronsku prijavu, budući da je usluga dostupna, ali se prijave neće razmatrati do 4. aprila kada se otvara konkurs za upis koji će trajati do 21. aprila ove godine.

Konkurs za upis dece u vrtiće za narednu školsku godinu, za decu koja će pohađati vrtiće PU “Naša radost” odnosi se na decu koja će krenuti u vrtiće u septembru ove godine. Konkurs se ne odnosi na decu koja po zakonu moraju da pohađaju pripremni predškolski program, jer za njih mora biti mesta u vrtićima, navodi tehnički direktor PU “Naša radost” Veljko Vojnić.

Konkurs za upis dece u subotičke vrtiće biće otvoren 4. aprila a trajaće do 21. aprila ove godine, a Odluka o prijemu se objavljuje u junu.