петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Društvo / Prijava poslodavaca za program “Moja prva plata”

Prijava poslodavaca za program “Moja prva plata”

Prijava poslodavaca za program “Moja prva plata” otvorena je još nedelju dana, a u Subotici se do sada prijavilo svega 29 poslodavaca. Iz subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje apeluju na poslodavce da se prijave na ovaj program i podsećaju da teret plata za sve vreme trajanja programa ide na NSZ.

Konkurisanje poslodavaca za program “Moja prva plata” završava se 20. septembra, a do sada se mali broj broj subotičkih poslodavaca prijavio za ovaj program, kažu u NSZ Filija Subotica. Iz ove ustanove kažu da odaziv poslodavaca nije zadovoljavajući, pogotovo u poređenju sa prošlom godinom. Do sada je konkurisalo 29 poslodavaca koji traže radnike za 51 poziciju.

Program “Moja prva plata” daje šansu mladim ljudima do 30 godina starosti sa srednjom ili visokom stručnom spremom koji su bez radnog iskustva ili imaju do 6 meseci radnog iskustva u struci, da se zaposle na period od 9 meseci tokom kojih će poslodavci od NSZ za njihovo angažovanje dobivati 22.000 dinara za osobe sa srednjom stručnom spremom, odnosno 26.000 za lica sa visokom stručnom spremom.

Kako navode u NSZ, poslodavci traže gotovo sve profile radnika: od zanatskih poput zidara i molera, preko farmaceutskih tehničara, tehničara za mikrobiologiuju, administrativnih trehničara, do diplomiranih pravnika, vaspitača, defektologa, knjigovođa itd. Nakon prijave poslodavaca, od 1-31. oktobra sledi prijava nezaposlenih lica na ovaj konkurs, a uslov je da je lice do 30 godina starosti sa srednjom ili visokom stručnom spremom i da ima najviše 6 meseci radnog iskustva, kao i da je prijavljeno na evidenciju NSZ.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prikupljen školski pribor za 54 đaka

U akciji Crvenog krsta Subotica “Humanost za nove školske pobede” obezbeđen je školski pribor za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *