Prihvatni centar spreman za zimu, podizanje šatora na teritoriji grada neće biti dozvoljeno

Policijsko delovanje, kao i rad inspekcijske službe koja je do sada zatvorila 17 objekata, rezultirali su potpunom kontrolom nad Prihvatnim centrom u kojem je prepolovljen broj migranta. Načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov rekao je da je Prihvatni centar spreman za zimu i naglasio da podizanje šatora na teritoriji grada neće biti dozvoljeno.

U Prihvatnom centru je do pre osam dana boravilo 440 migranata, a nakon premeštanja u druge centre, taj broj je smanjen na 220, što je dovelo do značajnog rasterećenja. Policija prati i kretanje većih grupa migranta kroz grad, što je dovelo i do hapšenja krijumčara, a načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov ističe da se sve aktivnosti sprovode u cilju očuvanja bezbednosti građana Subotice, ali i svih stranih državljana.

Šoralov napominje i da je Prihvatni centar spreman za zimski period, te da neće biti dozvoljeno podizanje šatora na teritoriji grada, a da će lica koja to učine biti dislocirana iz Subotice.

Tačan broj migranata koji trenutno boravi u našem gradu je 850, kaže Šoralov i dodaje da je ta cirkulacija promenljiva na dnevnom nivou.