Preventivni pregledi u nedelju u Optoj bolnici i ambulanti Prozivka

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.

U periodu od 8 do 17 časova, OB Subotica na internističkom delu polikliničke službe, organizovaće pregled svih građana, i onih bez zdravstvenog osiguranja. Tom prilikom će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA, CA19-9 i AFP (Alpha Fetoprotein).

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama. I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi i pregledi fizijatra ukoliko pedijatar otkrije deformitete lokomotornog sistema, kao i eventualno određivanje šećera u krvi. U slučaju da pedijatar ustanovi potrebu deca će biti upućena lekarima drugih specijalnosti (oftalmologu, ORL, dermatologu…). Svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Dom zdravlja Subotica pridružuje se akciji preventivnih pregleda  Ministarstva zdravlja. Od 8 do 17 časova pregledi će se obavljati će se obavljati u Ambulanti Prozivka –Pazinska bb  Subotica . Zakazivanje nije potrebno.