Preventivni oftalmološki pregled povodom Dana grada

 

Povodom Dana grada u organizaciji Očnog Centra ,,Perfect Vision“ na Otvorenom univerzitetu izvršen je preventivni oftalmološki pregled. Predavanja o prevenciji najčešćih očnih bolesti održala je dr Branka Ivošević, oftalmolog Kuće zdravlja, a svim zainteresovanim građanima izvršena je provera dioptrije, merenje očnog pritiska i pregled očnog dna.

Građani sa kojima smo razgovarali rekli su nam da su odlučili da preventivno provere vid jer je akcija bila besplatna. Kao prednost ističu i činjenicu da za termin nisu morali da čekaju mesecima kao u državnim ustanovama zbog čega su veoma zadovoljni akcijom.

Prema rečima dr Branke Ivošević, oftalmologa Kuće zdravlja, preventivni oftalmološki pregled podrazumeva pregled vidne oštrine, prednjeg i zadnjeg dela oka uz proširenje zenica i merenje očnog pritiska, a pregled treba da se vrši kod svih osoba starijih od pedeset godina barem jednom godišnje. Cilj akcije je osim pregleda bio da se građani putem predvanja upoznaju sa najčešćim očnim oboljenjima, koje redovnim pregledima mogu biti otkrivena pravovremeno, što može omogućiti lakše ili potpuno izlečenje.

U toku akcije besplatnog preventivnog oftalmološkog pregleda oftalmološki tim Kuće zdravlja pregledao je pedest i jedanog građanina, a naredna akcija će biti organizovana u novembru povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa.