Preventivni mamografski pregledi

Od sutra počinju prijave za preventivne mamografske preglede u organizaciji Doma zdravlja. Pokretni mamograf će od sredine jula biti stacioniran u Bajmoku, a pregled će moći da zakažu i žene bez zdravstvene knjižice.

Sve žene starije od 41. godine od sutra mogu da se prijave za preventivni mamografski pregled, koji će biti organizovan posle dve godine pauze zbog pandemije infekcije kovid-19. Pregledi mogu da se zakažu kod izabranog lekara ili na brojeve telefona: 065/9185600 i 024/552791. Mamografski pregledi će se obavljati od sredine jula, a pokretni mamograf će biti stacioniran u Bajmoku.

Počeli su preventivni pregledi za upis dece u vrtić za koji je potrebna potvrda za upis, te iz uprave Doma zdravlja apeluju na roditelje da se na vreme jave svom izabranom pedijatru za dogovor o terminu kako bi se izbegle nepotrebne gužve.

Iz Službe za hitnu medicinsku pomoć i dalje apeluju na sugrađane sa respiratornim tegobama i temperaturom da se javljaju u Respiratornu ambulanta Doma zdravlja koja radi svaki dan do 17 časova, a ne u Službu hitne medicinske pomoći.