Prethodnog vikenda svoje nastupe u sklopu „B“ prvenstva Mađarske su imale selekcije HK Spartak U12 i U14

Prethodnog vikenda svoje nastupe u sklopu „B“ prvenstva Mađarske su imale selekcije HK Spartak U12 i U14, koje nastuoaju u fuziji sa HC Kiskoros, i na oba susreta su zabeležili važne pobede.

Selekcija U12 je gostovala u Segedinu i zabeležila zasluženu pobedu od 7:1 (2:0 1:0 4:1) čime je nastavljen 100% učinak u dosadašnjem toku prvenstva. Utakmica nije bila preterano kvalitetna, obe ekipe su bile pomalo nervozne jer su bila velika očekivanja sa obe strane, dodatno su se unervozili i zbog veoma lošeg suđenja, ali je na kraju isplivao kvalitet gostujuće ekipe sastavljenog od hokejaša i hokejašica iz Subotice i Kiškoroša.

Za zajedničku ekipu U12 od dece iz HK Spartak su nastupili: Penava Ognjen, Gubičak Leon, Popov Jovana, Marton Leon, Temunović Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Kujundžić Nikola, Benčić Mihajlo i Milanko Danilo. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U14 je u subotu 09.11. gostovala ekipi HC Vasas „B“ u Budimpešti i takođe odnela zasluženu pobedu od 6:4 (1:2 1:0 4:2) i time im se punom merom revanširala za poraz sa samog starta sezone, kada je ekipa iz glavnog grada Mađarske slavila 4:3. Utakmica je obilovala preokretima i obe ekipe su se smenjivale u naletima sa svojom dominacijom, ali su prisebnijom i boljom igrom naši igrači i igračice u poslednjoj deonici uspeli da se „odlepe“ i na kraju osvoje izuzetno važne bodove za visoki plasman na tabeli.

Za zajedničku ekipa U14 od dece iz HK Spartak su nastupili: Vučinić Vasilije, Kuntić David, Milodanović Ana, Benčić Anastasija, Kukaras Luka, Bem Karlo, Janković Ognjen, Temunović Vanja i Rajković Martin. Trener: Jaramazović Zoran.

Već narednog vikenda nas takođe očekuje pun program, jer u Segedinu na turniru U10 će HK Spartak nastupiti sa dve ekipe (subota 16.11.), selekcija U12 igra u Prvenstvu Mađarske u petak 15.11., dok selekcije U12, U15 i U18 počinju sa trećom sezonom JHL (Junior Hockey League), koji se igra turnirski i na svakom od njih se igra „svako sa svakim“, a prvi domaćin je HK Vojvodina i grad Novi Sad, gde će 16.11. i 17.11. palice ukrstiti hokejaši domaćina, HK Spartak, HK Vukovi/Sarajevo i HK Siscia/Sisak. Sve u svemu, očekuje nas još jedan dinamičan i uzbudljiv sportski vikend.