Prethodni vikend je bio prepun nastupa i odličnih rezultata hokejaša Spartaka

Prethodni vikend je bio prepun nastupa i odličnih rezultata hokejaša Spartaka, iako još uvek željno iščekuju zahlađenje i što skorije postavljanje ledene ploče na Gradskom klizalištu u Subotici.

Selekcija U8 je u nedelju 27.10. nastupila na turniru „C“ kategorije u Kiškorošu (Mađarska), na kojem je učestvovalo ukupno 3 ekipe i igralo se po principu svako sa svakim dva puta. HK Spartak je zabeležio sve četiri pobede (HC Kiškoroš 8:0 / 4:0 i HC Szeged 4:1 / 9:0) čime je zasluženo osvojeno prvo mesto na turniru. Ove sezone je naša najmlađa takmičarska selekcija sastavljena od igrača veoma različitog nivoa trenutnog hokejaškog znanja, jer imamo dece koja su sa nama već 1-2 sezone i dece koja su tek počela da treniraju.

Za U8 HK Spartak su nastupili: Stipić Relja, Šabić Iva, Kovač Nina, Lakićević Vidak, Maravić Stefan, Nađ Strahinja, Kostić Vuk, Rajković Marin, Tikvicki David, Stanojević Jana, Brestovac Tara, Vidaković Aleksa, Novak David i Glogovac Momčilo. Trener: Brestovac Uroš

Selekcija U10 je u subotu 26.10. nastupila na turniru „B“ kategorije, takođe u mađarskom Kiškorošu, na kojem je zabeležila 3 ubedljive pobede u prvom delu turnira (HC Kiškoroš 6:3 / 8:0 i Szolnok 9:0), da bi u finalu pobedili HC Szeged sa 5:4, i takođe osvojili prvo mesto na turniru.

Za U10 HK Spartak su nastupili: Maravić Tijana, Anđelković Luka, Iveljić Matija, Marko Filip, Ponjavić Andrija, Popov Novak, Rajković Marjan, Blažić Teodor, Boršoš Augustin, Kovač Nina, Kesejić Ivan i Čepela Teodora. Trener: Kovač Norbert.

Selekcija U12 je nastavila svoj pobednički niz u „B“ prvenstvu Mađarske, gde nastupamo u fuziji sa HC Kiškoroš, ovaj put sa ubedljivom pobedom u nedelju 27.10. u Budimpešti nad ekipom Sportorszag od 22:3 (9:0 7:1 6:2), čime su i dalje ostali neporaženi u dosadašnjem toku šampionata. Narednog vikenda su slobodni zbog praznika kod naših severnih suseda, dok ih za dve nedelje očekuje regionalni derbi u Segedinu sa domaćim klubom.

Za U12 od igrača iz Subotice su nastupili: Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Popov Jovana, Marton Leon, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo, Kujundžić Nikola, Milodanović Filip. Trener: Jaramazović Zoran.

Selekcija U14 , koja takodje nastupa u „B“ prvenstvu Mađarske u fuziji sa HC Kiškoroš je u subotu 26.10. igrala sa domaćinom HC Szeged u Segedinu, i odnela zasluženo pobedu rezultatom 4:2 (3:2 1:0 0:0), u jednoj ne previše kvalitetnoj, ali uzbudljivoj i napetoj utakmici. Pobeda gotujuće ekipe je mogla biti i ubedljivija, ali nekoliko 100% šansi u situacijama „1 na 0“ nisu iskorištene.

Za ekipu U14 od igrača iz HK Spartak su nastupili: Sekulić Elena, Milodanović Ana, Stantić Sara, Benčić Anastasija, Rajković Martin, Kuntić David, Janković Ognjen, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, Lulić Marko, Temunović Vanja i Bem Karlo. Trener: Jaramazović Zoran.

Predstojećeg vikenda selekcije U8 i U10 očekuje veliki međunarodni dvodnevni tunrir „Mirko Holbus“ u Beogradu, na kojem će učestvovati ukupno 24 ekipe iz 5 država, selekcija U12 je slobodna, dok ekipa U14 ima vanredno kolo već u sredu 30.10. u Debrecenu.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime