Premijerno prikazan film „Ajvar“

U okviru takmičarskog programa Festivala evropskog filma „Palić”, sinoć je na Letnjoj pozornici premijerno prikazan domaći film “Ajvar”. U pitanju je debitantsko dugometražno ostvarenje rediteljke Ane Marie Rossi.

“Ajvar” je snimljen po scenariju Ane Marije Rossi i Maje Todorović.Film prati priču bračnog para, Vide i Baneta koji već duže vreme žive u inostranstvu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Ovog Uskrsa se taj zid ćutanja ruši. Sam naziv filma “Ajvar”, po rečima reditelje, nosi i odrednicu ovog ostvarenja.

Pored Nataše Ninković i Sergeja Trifunovića koji tumače glavne uloge, ostalu glumačku ekipu čine Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević, Aleksandra Janković, Ivana Šćepanović, Paulina Manov, Branka Petrić, Srđan Miletić i Vesna Čipčić koja tumači lik majke Sneže.

Letnja pozornica sinoć je bila popunjena do poslednjeg mesta, a publika je, nakon projekcije, ovacijama pozdravila filmsku ekipu. Među mnogobrojnim ljubiteljima evropskog filma koji su sinoć premijerno gledali debitantsko dugometražno ostvarenje “Ajvar” rediteljke Ana Marie Rossi, bio je i ambasador Amerike, Kajl Skat. Rediteljka Ana Maria Rosi je od Međunarodnog žirija 26. Festivala evrospskog filma Palić za film “Ajvar” dobila specijalno priznanje za prihvatanje univerzalne dileme globalizovanog sveta kroz prizmu veze u raspadanju.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime