Premijerka Ana Brnabić obišla kompaniju Norma-grupa, Hemijsko-tehnološku školu i apoteku Subotica

Zadovoljstvo mi je što sam danas sa svojim timom u Subotici, gde smo došli da podnesemo izveštaj građanima Srbije o tome šta je njihova Vlada radila u poslednjih godinu dana, poručila je predsednica Vlade Ana Brnabić, povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade na čelu sa njom. Brnabić je u skolpu posete Subotici obišla nemačku kompaniju Norma grupa, Hemijsko-tehnološku školu, koja je u fazi rekonstrukcije, kao i apoteku „Subotica“, gde se uverila u funkcionisanje sistema e-recept i centralizovane aplikacije jedinstvene liste čekanja.

Odlazeći sa jednog mesta na drugo mi danas želimo da ispričamo priču o 365 dana, tj. isto toliko koraka koje smo pravili svaki dan svi zajedno, a sve ciljem da napravimo bolje društvo, izjavila je premijerka Ana Brnabić na početku posete Subotici. Njena poseta započela je u nemačkoj kompaniji Noma grupa, a predsednica Vlade je istakla da su ovakve investicije ključne za standard građana i za ekonomski rast. Kada su u pitanju dijalog privrede i Vlade, te konkretni rezultati iza nas je možda najproduktivnija godina do sada, poručio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Prilikom obilaska Hemijsko-tehnološke škole Brnabić je istakla da je, po pitanju reforme obrazovanja, učinjeno najviše u prethodnih godinu dana, i dodala da će se i u narednom periodu raditi na povezivanju obrazovanja i privrede, kao i na tome da se mladi ljudi motivišu za pokretanje sopstvenog biznisa. Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je u nekoliko navrata obilazio radove na Hemijsko-tehnološkoj školi, izjavio je da napredak u radovima vidljiv, te da će se tokom leta oni privesti kraju. Šarčević je podsetio da je preko 160 miliona dinara uloženo u rekonstrukcciju ove škole.

Predsedsednica Vlade posetila je apoteku „Subotica“ gde uverila se u funcionisanje sistema e-recepti, tom prilikom istakla je da je cilj Vlade da se više ne govori državnoj o birokratiji već o kvalitetnim javnim uslugama za sve građane. Ministar zdravlja Zlatibor lončar podsetio je da sistem e-recepata od 30. juna funcioniše na celoj teritoriji zemlje, a od tada je napisano 32 miliona e-recepata. Lončar je naveo da su smanjeni redovi u domovima zdravlja i ušteda novca glavni pozitivni efekti sistema e-recept. On se osvrnuo i na značaj centralne liste čekanja.

Svoju posetu Subotici članovi Vlade, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, završiće na Paliću.