Premijera „Tartifa“ 13. aprila u Narodnom pozorištu

Nova premijera Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta biće izvedena u subotu, 13. aprila na sceni „Jadran“ od 19,30časova. U pitanju je Molijerov „Tartif“ u režiji Armina Rica.

Reditelj, Armin Ric objašnjava da pozorišnu publiku očekuje komedija, a da se prilikom odabira dela vodio principom po kom je dobro pozorište ono koje osluškuje puls publike . Ric smatra da je u našem okruženju u poslednje vreme sve manje prave iskrenosti, a sve više laži i kvivotvorene stvarnosti i da je i zbog toga „Tarfit“ i danas aktuelan.

U predstavi igraju:Andor Kovač Nemeš, Tamaš Hajdu, Hermina Erdelji, Atila Barat, Blanka Horvat, Akoš Njari, Kristijan Budinčević, Čaba Ralbovski i Žuža Kalmar koja tumači jednu od glavnih uloga.

Pored nove premijere Drame na mađarskom jeziku, uprava Narodnog pozorišta najavila je i saradnju sa Srpskim pozorištem iz Mađarske na predstavi koja će se raditi po motivima dela Stevana Sremca „Pop Ćira i pop Spira“ na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj će igrati i dva glumca Narodnog pozorišta Subotica. Predstava će premijerno biti izvedena u Mađarskoj, a na repertoaru subotičkog pozorišta naći će se u novoj sezoni.