Premijera „Pipi Duge Čarape“u subotu

Glumci Dečjeg pozorišta u subotu će izvesti lutkarsku predstavu “Pipi Duga Čarapa” koja predstavlja pretposlednju premijeru u ovoj sezoni tetra za najmlađe.

Subotički mališani i njihovi roditelji u subotu od 18 časova imaće priliku da uživaju u priči o Pipi Dugoj Čarapi, rađenoj po delu Astrid Lindgren. Nestašnu i veselu devojčicu, glavnu junakinju ove predstave, tumači glumica Viktorija Palfi, koja poziva mame i tate da se više igraju sa svojom decom, a decu da budu maštovita.

Režiju i dramatizaciju ove predstave potpisuje bugarski reditelj Veselin Bojdev kome je ovo treća saradnja sa Dečjim pozorištem iz Subotice. Po njegovim rečima ansambl je pun energije i snage i smatra da će na pravi način izneti poruku koju je želeo da prenese publici. Kako objašnjava, priča o Pipi Dugoj Čarapi donosi mnogo tema, ali je on odabrao da priča o hrabrosti.

Muziku za predstavu komponovala je Natalija Lukić kojoj je ovo prva saradnja sa Dečjim pozorištem. Ona kaže da je rad na muzici za predstavu “Pipi Duga Čarapa” bio veliki izazov, ali i veliko zadovoljstvo za nju.

Dečje pozorište ovogodišnju sezonu završava 15. jula predstavom na mađarskom jeziku “Ikarus” koja će biti izvedena na centralnom gradskom trgu.