субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Premijera komada “Poslednje devojčice” Kokana Mladenovića na sceni pozorišta “Deže Kostolanji“

Premijera komada “Poslednje devojčice” Kokana Mladenovića na sceni pozorišta “Deže Kostolanji“

Premijera komada “Poslednje devojčice” reditelja Kokana Mladenovića biće izvedena 29.decembra od 19,30 časova na sceni pozorišta “Deže Kostolanji”.

Predstava “Poslednje devojčice” rađena je po novom tekstu Maje Pelević i po rečima reditelja, Kokana Mladenovića postavlja neka od najvažnijih pitanja naših života na ovoj planeti, ustrojstva sveta i njegove budućnosti.

Komad “Poslednje devojčice” Maja Pelević je pisala inspirisana savremenim kapitalizmom koji sve više uzima i zauzima naše živote, emocije, ponašanje i ne znamo više kako funkcionišemo u odnosu na to kako nas sistem oblikuje. Kako ona objašnjava, tekst je tretiranje svih nejednakosti na svetu počevši od nejednakosti među polovima.

Glumica Timea Filip u ovoj predstavi našla se i u ulozi glumice, ali i u ulozi koreografa što je za nju bio poseban izazov.

Premijera predstave biće izvedena 29.decembra od 19,30 časova u pozorištu “Deže Kostolanji”, a prva repriza 16.01.2022. U predstavi igraju: David Buboš, Timea Filep, Nikoleta Grgić, Boris Kučov, Gabor Mesaroš i Andrea Verebeš.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.